fejlec 2

meghívó (002)

Abda Község Önkormányzata több mint 56 millió forint összegű támogatást nyert a Vidékfejlesztési Program támogatásával. Az Abda Agóra valódi, helyi igényekhez igazodik, piac és közösségi színtér is egyben, Abda község új társadalmi és kereskedelmi központja.

Kívánom, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, tegyék élővé ezt a piacot! Legyen ez egy olyan új közösségi tér, ahol a legújabb hírek mellett a helyi és környékbeli őstermelők által előállított kézműves termékek és élelmiszerek is hétről-hétre gazdát cserélnek egymással!

Részletek: https://drnagyistvan.hu/atadtak-az-abdai-vasarteret/

Fotó: Bánhegyi István

atadas1

Ünnepélyes megnyitás 2023 június 3.

megnyito

Dr Nagy István agrárminiszter köszöntőjében kiemelte, hogy már a járványhelyzet is megmutatta milyen fontos hogy ne csak boltokban lehessen vásárolni.

Abda Agóra kialakítása: valós igényekre adott válaszként történt a fejlesztés. A helyiek vágya pedig kormányzati szándékkal is egybevág, hangsúlyozta a miniszter. Az élelmiszerellátás kulcskérdés, és cél a rövid ellátási láncok, a helyben termelt áru támogatása. 56 millió hatszáznégyezer támogatást nyert Abda a piacra.

megnyito atya
 
miniszter zsolt
 
Az áldások és a Polgármester-i kézfogás az Abda Agóra megnyitottuk a Miniszter úr pedig meglátogatott néhány standot, megmustrálta az első alkalomra vállalkozók termékeit, áruit. 
 
vizit2
 
vizit3